Vi fargelegger Oslo!
Ett år etter terrorangrepet rammet det skeive miljøet er det viktigere enn noen gang å ta gata tilbake. Derfor kan du nå se regnbuer flere steder på Grønland!
Ett år etter terrorangrepet rammet det skeive miljøet er det viktigere enn noen gang å ta gata tilbake. Derfor kan du nå se regnbuer flere steder på Grønland!
I forkant av årets Pride-markeringer dekoreres også bylivsgata på Grønland:
– Jeg er utrolig glad for at gata står klar i regnbuens farger, i god tid før Pride-paraden 1. juli, sier byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav.
– I år er det viktigere enn noen gang at vi tar gata tilbake!
Byråd for byutvikling, Arild Hermstad, byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav, og leder for Oslo Pride, Dan Bjørke, under malingen av overgangsfelt på Grønland.
Fargerike overgangsfelt
I tillegg til å utsmykke bylivsgata, er det også kommet tre regnbuefargede fotovergangsfelt ved Vaterlandsparken på Grønland.
– Oslo har, som mange storbyer, vært en frihavn for skeive i tiår etter tiår. Her har mange funnet et viktig fellesskap. Derfor er det viktig at byen vår slår ring om mangfoldet vi har, og at vi står opp mot hets og hat, sier Stav.
Sammen med byråd for byutvikling, Arild Hermstad, og leder for Oslo Pride, Dan Bjørke, tok Stav malerkosten fatt. Det er neppe siste gang.
– Vi skal fortsette å skape inkluderende og gode byrom for alle byens innbyggere. Oslo er en fargerik by, og det skal vi være stolte av!
Flere grønne, gratis møteplasser
Men bylivsgate på Grønland og regnbue i Rosenkrantz’ gate er på ingen måte slutten på byrådets prosjekt om å skape mer liv i Oslo.
Her går nemlig MDG til valg på 100 nye, grønne og gratis møteplasser innen 2030.
– I Oslo bor vi tettere enn noe annet sted i Norge. Vi deler raust om plassen, men det legger også press på politikerne som skal omdisponerer plass mellom folk, sier Stav.
– Byen vår må ha plass til alle. Derfor prioriterer vi lekeplass over parkeringsplass, badeplass over cruise, og bylivsgater over motorvei.
Hvor de nye møteplassene skal ligge, kan oslofolk selv være med på å avgjøre.
– Det er jo de som bor i nabolagene som vet hva nærmiljøet har mest behov for. Derfor ber vi om innspill fra folk om hvor de ønsker seg sin nye møteplass, sier Stav.
Vil du ha en ny park, mer uteservering, eller kanskje en gågate nær deg? Kom med dine innspill her!