Syv byrom som har fått nytt liv

Fotocredit: Nicklas Knudsen

Det betyr noe hvem som styrer Oslo. Har du sett forandringen på disse stedene i byen vår?

De siste åtte årene har vi jobbet for å endre Oslo til en levende, grønn by for alle. Grå asfalt byttes ut med fargerike gater. Lekeplasser prioriteres over parkeringsplasser, og badebrygge over cruise.

Her er syv steder i Oslo som har fått en real makeover når MDG har hatt makten i Oslo.

Thorbjørn Egners plass

Det som tidligere var et dominerende veikryss med trafikk, eksos og grå asfalt, er nå blitt til et møtested. Benker, trær og uteservering gjør plassen til et attraktivt sted for naboer, besøkende og lokalt næringsliv!

Thorvald Meyers gate 

I stedet for at parkerte biler tar opp plass opp og ned gata har populære Thorvald Meyers gate nå fått bredere fortau med plass til benker, uteservering, trær og busker.

Thorvald Meyers gate

 

Kirsebærlunden

I byrommet som tidligere kun var en gressplen og en bratt skråning få tok i bruk, har vi skapt et eldorado for barn og voksne, med trær og nok sitteplasser til alle! Mange småbarnsfamilier er nok allerede godt kjent med Kirsebærlunden, en stor lekeplass som inkluderer Norges lengste sklie.

Kirsebærlunden

 

Rudolf Nilsens plass 

Enda en lekeplass til glede for byens småbarnsfamilier. En by som er bra for barna er nemlig bra for alle! Det som tidligere var en mørk, sliten og bortgjemt plass på Tøyen er nå et samlingspunkt for nabolaget.

Fridtjof Nansens plass

Det har blitt et populært sted i sentrum, med plass til lek og uteserving, til tross for hva kritikerne fryktet. Området ved rådhuset kunne tidligere beskrives som intet annet enn et veikryss. Det var lite plass til folk når det var parkeringsplasser og støy fra gjennomgående trafikk. Plassen er gitt tilbake til oslofolk, med trær, benker, bord og stoler, og et yrende kveldsliv.

Trettenparken på Filipstad 

En av de beste tingene ved byen vår er nærheten til sjø og til fjorden. Og nå får du det også i Trettenparken på Filipstad. Det som tidligere var et havneområdet er nå blitt en levende park for trening og lek. Slik passer vi på at fjorden er tilgjengelig for alle!

Klosterenga park

Vi har alltid elsket Klosterenga, men den nye parken er noe for seg selv. Bekken er gjenåpnet, og gir parken en ny vitalitet. Mer trær og blomster og flere sitteplasser er noe av det som gjør parken mer idyllisk enn noen gang.

Vi trenger dine innspill! 

Fremover skal vi etablere enda flere. Slik kan vi nyte mer av vårt felles byrom, hvor det i dag er asfalt, biltrafikk og parkering. Innen 2030 har vi etablert minst hundre nye gratis, grønne møteplasser over hele byen. Ja, det er et valgløfte!

Og til det trenger vi din hjelp. Park, badeplass, gågate, bilfritt torg og alt du kan tenke deg: send inn ditt forslag her!