Fotocredit: Nicklas Knudsen

Nå kutter vi kollektivprisene i Oslo!

Med billetten Reis kan du nemlig få opp til 40 prosent i rabatt på enkeltbilletter, avhengig av hvor mye du reiser, fra og med søndag 16. april.

 

– Det er viktig for oss alle, men aller mest for dem som har minst å rutte med, i en tid hvor alt blir dyrere, sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Sirin Stav.

Det betyr at luft blir renere og at sykkel- og skoleveien blir tryggere i hele osloregionen.

– Dette er historisk. For første gnag på femten år reduserer vi prisen på enkeltbilletter, og vi gjør det mer fleksibelt for folk. Det er også viktig fordi byrådet nå innfrir et av sine viktigste løfter, sier Stav.

Les mer: Derfor kutter vi kollektivprisene i Oslo 

Fleksibelt og bra for lommeboka 

Reis er en perfekt billett for deg som reiser av og til, eller som vil kombinere det å reise kollektivt med andre reisemåter. Du trenger med andre ord ikke la sykkelen stå på fine dager.

– Vi håper at det vil gjøre det mulig for flere å reise med trikk, buss eller bane i Oslo og Viken, sier byråden.

Rabatten regnes ut fra hvor mye du til enhver tid har reist de siste 30 dagene. Med andre jord: jo mer du reiser, jo billigere blir det:

Etter at du har kjøpt din første billett, får du to prosent i rabatt på neste tur. Etter tre reiser blir rabatten seks prosent. Tar du bussen tur/retur to ganger i uken vil du få 20 prosent rabatt. Da vil billetten din koste deg 32 kroner i sone 1 i Oslo. 

– Men kanskje best av alt gjelder rabatten for alle soner i Oslo og Akershus. Billettprisen avhenger av hva den opprinnelige reisen koster, men prosenten er den samme. Det er historisk og vil komme enormt mange til gode.

Les mer: Lurer du må hvordan Reis kan gjøre det billigere for deg å reise kollektivt? 

Forvirret? Slik fungerer Reis-rabatten:

  • Du kjøper en enkeltbillett som vanlig hver gang du skal reise.
  • I løpet av 30 dager vil hver reise ta deg et steg høyere på rabattstigen. 
  • Etter de første 30 dagene vil rabatten din flate ut og ligge på samme nivå hvis du har et fast reisemønster.
  • Hvis du reiser mer enn vanlig vil rabatten din gå opp. Maks rabatt er 40 prosent av prisen for en vanlig enkeltbillett.
  • Hvis du reiser mindre enn vanlig vil rabattene din gå ned. Rabatten går kun ned til null dersom du ikke har kjøpt noen enkeltbilletter i løpet av den sistee 30-dagsperioden.

Månedskort skal også bli billigere

Samtidig som byråden er fornøyd med gjennomslaget som er Reis, er hun tydelig på at dette bare er begynnelsen:

– MDG går til valg på å også kutte prisen på månedskort med 40 prosent. Det er viktig tiltak for å gjøre kollektivtilbudet i byen vår tilgjengelig for flere.

I vinter var hun med på å gi oslofolk en førjulsgave i form av månedskort til 499,-. Prøveprosjektet kan ikke omtales som noe annet enn en massiv suksess: bare den første uken tredoblet salget av månedskort seg.

– Det er utrolig motiverende å se! Folk i Oslo liker grønn politikk. Nå skal vi jobbe for å gjøre oss fortjent tilliten i Oslo enda en periode, slik at vi kan gjøre byen enda grønnere og fortsette å være en foregangsby på klima og miljø!

Kunne du tenke deg månedskort til 499,-? Bli med på kollektivoppropet!