Fotocredit:

Heiberg gjenvalgt som leder i Oslo MDG

Sigrid Heiberg, ble enstemmig gjenvalgt som leder av Oslo MDG på et rekordstort årsmøte i dag. Hun mener partiet står klare til å ta tilbake byrådsmakten i 2027.

29. februar 2024

 I åtte år gjorde vi Oslo til en smartere og morsommere by, med mindre klimagassutslipp og flere lekeplasser og mer byliv. Nå er grønne sjumilssteg erstattet av blågrå museskritt. Vi er klare for å ta makta tilbake fra vestkantsbyrådet, som med Frp på laget vil tilrettelegge for mer parkering og bilkjøring, og som tar skolematen fra kidsa våre for å gi skattekutt til de rikeste.

Heiberg leder MDGs største fylkeslag, med over 3000 medlemmer. Planen er å vokse videre, og bryte sperregrensen ved stortingsvalget i 2025. 

Partiet vedtok en ny handlingsplan frem mot valget. Og ga partiet et signal om å peke på Støre også i 2025.

– Vi er hovedstadens tredje største parti, men vi må bli enda større om vi skal klare å bryte sperregrensa. Så nå skal vi utvikle politikken vår, verve medlemmer og skape det laget som kan overbevise mange nok velgere til at vi kan komme inn med en stor gruppe i 2025 og skape en ny grønn dynamikk på Stortinget. Slik skal vi gjøre det umulig for en ny regjering å åpne nye oljefelt, rasere natur og ødelegge fjorder og havbunn. Det haster å legge om kursen, Norge har ikke mer natur å tape.

Les vedtatte resolusjoner her. 

Den nyvalgte fylkeslederen, som har sittet i Oslo-bystyre siden 2019 var også opptatt av at MDGs solidaritet går på tvers av arter, generasjoner og landegrenser. 

– Vi må slutte fred med naturen, fordi det er den eneste måten vi kan sikre varig velferd for alle. Og noe av det viktigste vi kan gjøre for en mer solidarisk verden innenfor naturens tålegrenser, er å bygge gode grønne nabolag. Det har vi vist at det er mulig å gjøre i Oslo, sa Heiberg.

Med seg som nye nestledere får hun tidligere leder av Grønn Ungdom, Margit Martinsen og tidligere byrådssekretær for miljø- og samferdsel, Martin Nielsen. Info om det nye styret finner du her. 

Oppdaterte vedtekter her.