Slik har vi gjort Oslo grønnere og mer rettferdig

Fotocredit: Nicklas Knudsen

I åtte år har MDG hatt henda på rattet i Oslo. Det har utgjort en forskjell. Her kan du lese om noen av de viktige tingene vi har fått til i byråd.

Vi har kuttet billettprisene og gjort kollektivtilbudet bedre.

Vi har kuttet prisen på enkeltbilletter for første gang på femten år, og økt antallet avganger med 30 000 i uka! Vi har også innført nye trikker og elbusser som er universelt utformet. I år blir kollektivtilbudet 100 prosent elektrisk, som første storby i verden.

Vi har gjort Oslo til en global klimahelt. 

Vi kutter utslippene som eneste storby i Norge, ned med 4,6 prosent i 2021, og 30 prosent siden 2009. Og vi er på god vei mot å bli verdens første utslippsfrie hovedstad i 2030 etter å ha fremskyndet Høyre og Venstres klimamål med 20 år. Våre klimaløsninger kopieres verden over!

Vi har gjort Oslo til en av verdens beste sykkelbyer.

Vi har tidoblet tempoet i sykkelveiutbygginga siden Høyre styrte. Tre ganger så mange oppgir at byen er tryggere å sykle i nå enn før. Vi har også innfør 30-soner i hele Oslo, og gjennomført rundt 100 trafikksikkerhetstiltak i året. Da er det kanskje ikke så overraskende at Oslo nylig også vant prisen «Road Safety Award 2023».

Vi har gjort Oslo til hele Europas miljøhovedstad. 

Vi har etablert flere badeplasser og badstuer, åpnet over fem kilometer med elver og bekker, og er i rute med å plante 100 000 bytrær. Vi har endelig gjort lufta ren og er kåret til landets beste på klimatilpasning!