Sigrid Heiberg gjenvalgt som fylkesleder

I helga spikra Oslo MDG sitt nye partiprogram, og vedtok å gå til valg på fire nye år. Heiberg ble gjenvalgt som fylkesleder.

10. mars 2023

– Oslo har blitt bedre og grønnere på vår vakt, vi har kuttet klimagassutslipp samtidig som vi har åpnet nye badeplasser og lekeplasser og gjort byen mer fargerik og inkluderende, sier fylkesleder Sigrid Heiberg.

Hun tar nå fått på sin fjerde periode, kunne vise til flere gjennomslag MDG har fått i byråd. Samtidig er ambisjonsnivået på ingen måte lavere etter åtte år med makt. 

– Vi er bare så vidt i gang, og er den eneste garantisten for en fortsatt grønn utvikling i Oslo, sa Heiberg kort tid etter at årsmøtet igjen hadde vist henne tillit som leder. 

Med seg i styret får hun Sveinung Arnestad og Herman Søndenaa som nye nestledere.

 

Herman Søndenaa, Sigrid Z. Heiberg og Sveinung Arnestad på årsmøtet for Oslo MDG 2023. Foto: Nicklas Knudsen

Nytt program

På møte vedtok også partiet sitt nye valgprogram, som førstekandidat og miljøbyråd, Sirin Stav kaller “tidenes grønneste og mest solidariske program”: 

– Nå har vi et fantastisk grunnlag for å videreføre verdens grønneste politiske prosjekt, samtidig som vi fornyer oss og gjør det enda bedre, sier Stav.

I programmet vedtok Oslo MDG blant annet:

  • At Oslo ikke bare skal bli verdens første utslippsfrie storby, men også bli den første klimapositive byen i verden; en by som skaper grønne industrijobber ved fange utslipp.
  • Partiet gikk inn for å ikke bare bevare marka, bynaturen og oslofjorden, men restaurere og reetablere naturen på en måte ingen har gjort noen gang tidligere.
  • Det skal satses mer på trygge skoleveier, med hele 250 tiltak – hvert år – som skal tilrettelegge for syklister og fotgjengere over hele byen. Og bilfritt byliv skal utvides til Hammersborg.
  • Oslo kommune skal feie for egen dør og kutte kjøttforbruket, redusere antall flyreiser og satse tungt på deling, gjenbruk og reparasjon av bilder, møbler, verktøy og mer.
  • Og byen skal bli en by helt uten cruiseskip, en gang for alle; en ekte badeby med flere badstuer, sjøbad og badeplasser.

Dette er bare noen av planene MDG har for Oslo de neste fire årene.