MDG inviterer Venstre til å bytte side

15. september 2023

Informasjon til medlemmene

Torsdag 14.september 2023 har representantskapet til Oslo MDG (lokallagene og ledelsen av Oslo MDG) diskutert situasjonen etter valget.

Møtet var samstemt om at vi skal forsøke å holde Frp unna makten og invitere Høyre og Venstre til samtaler for å utforske mulighetene til samarbeid. Vi vil også fortsette sonderinger med Venstre om et alternativ bestående av Ap, SV, MDG, Venstre og enten KrF eller Sentrum.

Valgresultatet ga oss ikke det flertallet vi ønsket oss, og det er ikke noe tvil om at det er stor avstand mellom Høyre og MDG, men møtet var enig om at vi skylder velgerne å undersøke muligheten for mer god grønn politikk.

Vi vil undersøke om det er mulig å bli enige om billigere kollektivpriser, et mangfolds- og likestillingsløft for Oslos innbyggere, flere trygge sykkel- og skoleveier, større klimakutt, mer bynatur og flere lekeplasser, en mer human ruspolitikk og asylpolitikk og mye, mye mer grønn og solidarisk politikk.

Vi skulle gjerne fortsatt i dagens byråd, men kortene vi har fått utdelt viser at det dessverre ikke er noe flertall for dette. Vi er bekymret for at Høyre vil gi Frp en hånd på rattet, og at det vil føre til en brutal reversering av den politikken vi har kjempet for i åtte år.

Vi åpner altså nå for å sondere. Vi har ikke vedtatt at vi vil inn i byråd, og vet heller ikke om sonderinger vil kunne føre til et byrådssamarbeid.

Vi kommer tilbake med mer informasjon når vi vet mer. Vi vil avtale med representantskapet før vi eventuelt går inn i noen forhandlinger. Snakk gjerne med din lokallagsleder eller fylkesstyret hvis du har innspill til prosessen.

Kontaktinfo finner du på denne nettsiden.