Bli med på feiringen av bylivsgate på Grønland!

Fotocredit: Nicklas Knudsen

I fjor sommer stengte vi for første gang gata Grønland for biltrafikk, og erstattet dem med benker, busker og trær. Nå gjentar vi suksessen, og inviterer til gatefest 1. juni!

I Oslo bor vi tettere på naboene våre enn noe annet sted i Norge. Vi bruker fjorden som badeland, parken som hage, og vi tar morgenkaffen på nabolagets fortauskafe.

Oslo er en by hvor vi deler på plassen, og det er en av de fineste tingene med byen vår. Men det krever også tydelige prioriteringer fra politikerne våre på hvordan vi bruker plassen vår.

I år går MDG til valg på en storstilt omgjøring av plass i byen vår. Vi skal bytte ut grå asfalt med hundrevis av grønne, gratis byrom innen 2030. Vi skal fortsette å lage splitter nye bylivsgater, som den vi åpner på Grønland 1. juni.

Vi skal bygge parker og flere badeplasser langs fjorden vår. Parken, gaten, fjorden og marka er et gode vi deler, som alle skal ha glede av.

Sånn beriker vi byen vår med folk og med liv, og gjør Oslo til en bedre by, med plass til alle, uavhengig av alder, lommebok og funksjonsevne.

Vil du være med på festen?

Torsdag 1. juni blir det gatefest og valgkampkickoff når vi gjenåpner gata Grønland som bylivsgate! 

Det blir mat fra verdens beste Punjab Tandoori, musikk og appeller fra både byråd for byutvikling, Arild Hermstad, og byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav.

All informasjon om arrangementet finner du her.

I tillegg til gatefest arrangeres det også storstilt aksjon over hele byen fra 16-18. Du kan melde deg på til det her!

Vel møtt!