Fotocredit:

Bastholm og Stoknes på topp for Oslo MDG

Une Aina Bastholm og Per Espen Stoknes er valgt som Oslo MDGs toppkandidater til Stortingsvalget i 2017.

10. november 2016

Oslo Miljøpartiet De Grønne har avholdt nominasjonsmøte for å avgjøre hvem som skal stå på Stortingslista i 2017. Une Aina Bastholm, nasjonal talsperson og 1. vara for Rasmus Hansson på Stortinget, ble på møtet valgt som førstekandidat.

– Jeg er umåtelig stolt av alt De Grønne har fått til siden vi kom inn på Stortinget i 2013. Med kun én representant har vi flyttet hele klima- og miljødebatten. Nå er jobben vår å få inn en stor gruppe med grønne representanter fra hele landet, sier Bastholm.

Ved kommunevalget i 2015 ble De Grønne Oslos tredje største parti, og med tilsvarende resultat vil partiet få minst to stortingsrepresentanter innvalgt fra Oslo.

– Jeg gleder meg til å være en utålmodig og prinsippfast representant for Oslo! I dag ligger Oslo milevis foran regjeringen i det grønne skiftet. For at norske kommuner skal kunne utvikle Norge videre, trenger de noen som følger opp i Stortinget, sier Bastholm.

Det var spesielt stor spenning knyttet til andreplassen. Det var to utfordrere til fornybar gründer Per Espen Stoknes, som var innstilt på andreplassen, men Stoknes gikk til slutt av med seieren.

– Jeg kommer til å bringe mye nytt både til partiet og Stortinget. Det blir mer futt, fart og fest, – vi skal fortelle den positive grønne solskinns-historien. Jeg vil bidra til å løfte partiet økonomi- og næringspolitikk, sier Stoknes.

Stoknes er psykolog med doktorgrad i økonomi, forsker og førstelektor ved Institutt for rettsvitenskap på BI.

– Vi har flytte den politiske samtalen langt med kun én representant, og jeg gleder meg til å se hva vi får til når vi får inn en større gruppe grønne representanter på Stortinget, avslutter Stoknes.

Se hele lista og les mer om kandidatene her