De Grønne på vippen: – Støtter ikke FrP

Oslo Rådhus. Foto av Eric The Fish (Creative Commons)

De Grønne fikk på lørdag 1,8% i VG og kan avgjøre hvem som besitter byrådskontorene i Oslo. Nå inviterer partiet til et grønt byråd, men er åpne for et byrådssamarbeid med alle partier – unntatt Frp.

– Et grønt parti har aldri støttet et høyrepopulistisk parti ala Frp i å komme i posisjon. Ikke i et eneste land, ikke i en eneste by. Frp har ingen miljøtroverdighet, og synspunktene deres på innvandring og integrering er mange sjumilssteg unna våre. Vi vil verken ha Carl I. Hagen eller en byrådsleder fra Frp, sier partiets førstekandidat Harald A. Nissen.

Grønt byråd med SV, Venstre og KRF
Partiet lanserer nå forslaget om et grønt byråd  som vi inviterer SV, Venstre og KRF med på. Men partiet understreker at det er åpent for alle alternativer – også med Rødt, Ap og Høyre i kabalen – så lenge de ikke får FrP med på kjøpet.

–  Vi ønsker oss et grønt byråd, men ingen blokk kan vente seg å få utskrevet en blankosjekk fra Miljøpartiet De Grønne. Vi skal ha resultater. Derfor låser vi oss selvsagt ikke før valget og eventuelle forhandlinger. Vi så jo hvordan dette gikk med Venstre, som til slutt endte i seng med FrP. Men vi inviterer gjerne Venstre til å skifte halm, innskyter Nissen.

– Se til Sverige
De Grønne har på de fire siste Oslo-målingene ligget inne med et mandat i bystyret, og gikk ytterligere frem på den siste målingen. Men ingenting er enda avgjort. Harald A. Nissen ber velgerne se til Sverige for inspirasjon.

– Om man ønsker seg en motvekt til Frp er en grønn stemme en god stemme, men det viktigste for oss er å arbeide for mest mulig grønn politikk. Jeg vil derfor oppfordre alle velgere til å stemme med hjertet, heller enn å tenke taktisk. Se til Sverige. Der er vi nå tredje største parti.

Les mer:
“Blir MDG valgvinner?”: http://www.pollofpolls.no/?cmd=Kommentarer&do=vis&kommentarid=591