De Grønne har beredet grunnen for Munch-løsning

Miljøpartiet De Grønne presenterte sist uke sitt forslag til løsning av Munch-konflikten: Støtte til Lambda dersom Tøyen får sin versjon av Frognerparken. Da var SV kategorisk imot. I dag presenterte de borgerlige og SV nettopp områdeløft for Tøyen i bytte mot Lambda.

Bystyrerepresentant Harald Nissen
Bystyrerepresentant Harald Nissen

– Endelig har de borgerlige og SV tatt til vettet og gjort det som De Grønne sa var nødvendig – nemlig å finne en løsning som innebærer at Tøyen får noe igjen dersom man lander på Lambda, sier bystyrerepresentant og nasjonal talsperson i Miljøpartiet De Grønne, Harald A. Nissen.

Det ble på en pressekonferanse i dag klart at SV og gruppeleder Marianne Borgen vil gå sammen med de borgerlige partiene i Oslo bystyre om å støtte Lambda, dersom Tøyen blir kompensert gjennom blant annet område- og kulturløft.
– Med vår udogmatiske holdning har Miljøpartiet De Grønne beredet grunnen for Munch-forliket. Vi kom opp av grøften når ingen andre torde.Vi kommer selvsagt til å stemme for dette – det er veldig bra, sier Nissen.

– SV følger med dette opp De Grønnes vedtak fra 2012, hvor vi gikk inn for å støtte Lambda dersom Tøyen ble skikkelig kompensert på annen måte, sier Nissen.

Han er likevel svært glad for at Munch-saken nå er løst, og at Tøyen kommer til å bli rikelig kompensert.

– Stortingsvalgkamp til side, er dette naturligvis svært gledelig for både Oslo, Munch-saken og Tøyen, sier Nissen.

Les mer om De Grønnes forslag her.