Skal bli større enn Rødt, Sp og KrF i Oslo

Foto: Helle Bakke
Hanna E. Marcussen og Harald A. Nissen, De Grønnes listetopper til bystyret i Oslo. Foto: Helle Bakke

Én av ti velgere i Oslo vurderer å stemme på De Grønne. Harald A. Nissen mener tre mandater og vippeposisjon i bystyret er innen rekkevidde.

I Aftenpostens måling for Oslo tirsdag får De Grønne en oppslutning på 1,4 prosent. Dette er tredje meningsmåling på rad som viser at det grønne partiet ligger inne med ett mandat i bystyret i Oslo.

Harald A. Nissen, De Grønnes førstekandidat til bystyret i Oslo, mener imidlertid flere mandater er innen rekkevidde. Han sier partiet skal bli større enn Rødt, Sp og Krf i Oslo.

I en meningsmåling fra InFact oppgir 12% at de vil vurdere å stemme på De Grønne i Oslo. Partiet mener nå tre mandater og vippeposisjon i bystyret er mulig i innspurten av valgkampen.

– At mer enn én av ti vurderer å stemme på oss i hovedstaden viser at det er et betydelig potensial for et grønt alternativ i Oslo-politikken, sier Nissen.

På vippen?

– Vi skal bli større enn både Rødt, Sp og KrF! Rødt har mistet et av sine beste kort ved at Erling Folkvord ikke stiller til valg, Sp er et distriktsparti, og Krf henger fremdeles ved sin kristne bekjennelsesparagraf. Det er De Grønne som er fremtiden, sier han.

Skal partiet klare dette må de mobilisere omlag 4% av velgerne. Oppnår partiet dette er det store sjanser for at partiet havner på vippen, slik Venstre er i dag. Det er jevnt mellom blokkene i Oslo.

– Vi har ambisjoner om tre mandater i årets valg og vil på vippen slik at hovedstaden kan få den klima- og miljøgarantisten den trenger i bystyret, sier Nissen.

Inne i de største byene

På kommunevalgmålingen TNS Gallup gjennomførte for TV 2 og politisk.no mandag denne uken fikk Miljøpartiet De Grønne for første gang en oppslutning på én prosent på landsbasis. Dette er 0,2 prosentpoeng mer enn forrige måling.

De siste kommunevalgmålingene viser at Miljøpartiet De Grønne ligger an til å ta mandater i bystyrene også i Bergen og Trondheim. I Bergen ligger partiet ifølge en meningsmåling i Bergensavisen tirsdag an til to plasser i bystyret.

I en meningsmåling i Adresseavisen fredag ligger partiet inne med ett mandat i Trondheim, der de i dag har to plasser.

Mer informasjon:

“Overraskende Oslo-måling får Høyre og Frp til å smile”
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article4200253.ece

“Jevnt i Oslo”
http://www.pollofpolls.no/?cmd=Kommentarer&do=vis&kommentarid=464