Rekordstort årsmøte Oslo MDG

Årsmøte Oslo MDG 2011

I helgen avholdt Oslo Miljøpartiet De Grønne (Oslo MDG) partiets største årsmøte noensinne etter en fenomenal vekst. Nå satser partiet sterkt på representasjon i bystyret i årets lokalvalg. For anledningen henter partiet inn en tungvekter fra Trondheim.

– Vi ruster til valgkamp og har klare ambisjoner om minst et mandat i bystyret, sier leder Sindre Buchanan.

Sindre Buchanan ble gjenvalgt som leder. I ryggen har Buchanan partiets beste meningsmålinger noensinne, en medlemsvekst på over 30% i fjoråret, og hele 10 lokallag i Oslo.

– Vi har nå har like mange geografiske lokallag som Rødt i Oslo. Vi gikk også forbi partiet på siste meningsmåling hvor vi lå på 1,2%. Bystyret er nå neste skanse, sier Buchanan.

Hvem som skal fronte partiet i bystyret avgjøres 14. mars. En sterk kandidat er likevel Oslo MDGs politiske nestleder Harald Nissen. Nissen har åtte års erfaring fra bystyret i Trondheim, hvor De Grønne har sittet i et Rød-Grønt flertallssamarbeid.

– Oslopolitikken trenger et grønt alternativ. Miljøpartiet De grønnes medlemsvekst og aktivitet tyder på at stadig flere Oslo-folk mener det samme. Det skal være lett å leve grønt. Det ønsker  Oslo MDG å legge til rette for, sier Harald Nissen.

Med seg på laget har Buchanan og Nissen et kraftig utvidet valgkampstyre, med både politisk, organisatorisk og faglig tyngde. Den totale styresammensetningen er som følger:

Leder: Sindre Buchanan
Pol. nestleder: Harald Nissen
Org. nestleder: Christian Grorud
Styremedlem: Lars Erik Mangset
Styremedlem: Cecilie Flaatin
Styremedlem: Alette Elvenes
Styremedlem: Vidar Hillesland
Styremedlem: Anja Askeland
Styremedlem: Elsa-Britt Enger
1. Varamedlem: Margrethe Valler
2. Varamedlem: Tormod Burkey
3. Varamedlem: Klaus Stafto
4. Varamedlem: Katrine Selsø
5. Varamedlem: Patrik Sahlstrøm
6. Varamedlem: Shoaib Sultan

For mer informasjon kontakt:
Sindre Buchanan – sindre.buchanan@mdg.no – 92 29 25 25
Harald Nissen – harald.nissen@mdg.no – 99 27 03 79